donderdag 6 mei 2010

Enkele zeer zinvolle petities

Ik zet mijn lezers maar meteen aan het werk. Hier zijn een paar petities die zeer de moeite waard zijn om te ondertekenen.

Burgerinitiatief Sloop De Muur

De naam zegt het al, dit is een petitie om de bouw van de illegale muur in de door Israël bezette gebieden op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Er zijn 40.000 handtekeningen nodig. Het is wel jammer dat er geen tellertje bij staat waarmee we zouden kunnen zien hoe ver we al zijn.

http://www.sloopdemuur.nl/

Petitie voor burgerrechten voor Palestijnse vluchtelingen in Libanon

In Libanon wonen ongeveer 750.000 Palestijnse vluchtelingen die in 1948 uit hun land zijn verdreven bij het ontstaan van de staat Israël. Ze leven in vluchtelingenkampen in erbarmelijke omstandigheden. Hun situatie is "nog erger dan Gaza", zo heb ik ergens gelezen. Ze zijn statenloos en hebben nergens recht op, ook nauwelijks het recht om in Libanon te werken. Gelukkig gaan er in Libanon steeds meer stemmen op om deze vluchtelingen burgerrechten te geven zodat ze kunnen werken en hun eigen inkomen kunnen verdienen. Deze petitie is een uiting van solidariteit met hen.

http://www.petitiononline.com/ssfpcrc/petition.html

Petitie tegen het lidmaatschap van Israël van de OECD

Israël wil lid worden van de OECD, Organization for Economic Cooperation and Development. Maar uiteraard gaat het niet aan dat een land dat op grote schaal internationale wetten schendt en de mensenrechten aan zijn laars lapt, lid wordt van deze exclusieve economische organisatie. Zoiets is alleen voor beschaafde democratische naties. Met deze petitie kunnen we misschien voorkomen dat Israël als lid wordt toegelaten.

http://salsa.wiredforchange.com/o/6207/t/6210/petition.jsp?petition_KEY=769