maandag 27 september 2010

Bouwstop geëindigd

Vannacht om 0.00 uur liep de bouwstop voor nederzettingen op de westelijke Jordaanoever af die Israel tien maanden geleden onder Amerikaanse druk heeft afgekondigd. En Israel heeft deze bouwstop niet willen verlengen.

Alle Joodse nederzettingen in bezet gebied zijn illegaal en ze worden door geen enkel land ter wereld erkend. Ze behoren dus geheel en al te verdwijnen en het is uiteraard al helemaal verwerpelijk om ze dan ook nog uit te bouwen.
En hoewel de bouwstop in feite symbolisch was omdat er over de gehele Westoever steeds is doorgebouwd aan projekten waarvoor al toestemming was gegeven of die al gestart waren voor de bouwstop van kracht werd, geeft Israel met het niet verlengen ervan toch een zeer duidelijk signaal af, namelijk dat het hoe dan ook zijn eigen gang gaat en niet geïnteresseerd is in vrede met de Palestijnen.

Ik hoop dan ook dat president Abbas nu zijn rug recht zal houden en zal doen wat hij had aangekondigd, namelijk weglopen uit de huidige onderhandelingen, waar hij hoe dan ook al niet aan had moeten beginnen. Want het is nu maar weer eens duidelijk geworden dat ze zijn volk absoluut niets zullen opleveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten